Най-добрите стратегии за слот игри

Най-добрите стратегии за слот игри
Оценете тази статия

Съществуват ли изобщо стратегии, които могат да бъдат приложени успешно в слотовете? Логичен въпрос, като се има предвид, че при ротативките на практика липсва възможността да се предвидят вероятностите, така както това може да се направи при рулетката или блекджека например. В доста хазартни игри на базата на предишни действия има как да се предвиди дали е по-голям или по-малък шансът за успех при следващото. При слот игрите това няма как да стане, тъй като всяко следващо завъртане е абсолютно независимо както от предходното, така и от следващото.

Няма как обозримо да се изчисли след 10 безрезултатни завъртания каква е вероятността при 11-ото да се нареди линия, която да вкара играча в зоната на джакпота. Особено при компютърно управляваните рилове възможността за реалистично предположение клони към нула. Така че когато говорим за стратегии при слотовете, имаме предвид най-вече начина на управление на средствата. И отново посягаме към добре познатите системи, които се използват в рулетката и спортните залози.

Равни залози

Започваме с най-простата възможна тактика при ротативките, достатъчно разумна и премерена. Предварително разпределяте бюджета си за съответната игра на брой завъртания. Вкарвате в играта 10 лева и ги разпределяте на 25 кредита по 0.40 лв. (или на 50 кредита по 0.20 лв.). И играете всеки път с един и същ кредит на залога, без да намалявате или увеличавате. Така се контролират разходите и загубите, макар и такъв подход да изглежда скучен за мнозина.

Номерът е обаче да разберете дали съответната машина е „гореща” (влязла е в печеливша серия) или „студена” (негативна поредица). Тези понятия повече важат за физическите ротативки в казината и сякаш по-малко се отнасят за слотовете в онлайн платформите, но все пак и при компютърните алгоритми има някакви зависимости и вероятности. Стратегията тип Naked Pull означава да си определите брой завъртяния, след които оставяте играта, ако не ви е донесла нито една печалба. Специалистите препоръчват залозите да бъдат между 7 и 13. Да вземем 10 като средна стойност – ако след 10 завъртания с кредити от 40 стотинки (4 лв. общо) нямате нито една печеливша линия, можете да оставите съответната ротативка и да насочите останалите средсва в бюджета към друга слот опция.

Мартингейл

Тази стратегия е толкова фундаментална в хазарта като цяло, че няма как да я пропуснем и при ротативките. Мартингейл се прилага навсякъде, където има залог и прогноза. Припомняме основното правило на системата – при всяка загуба залогът се удвоява, а при печалба се връщаме на първата стъпка. Т.е. ако се стартира със залог от 1 лев при първото завъртане и той не спечели, следва залог с 2, а след това с 4, 8, 16 и т.н.

На теория тази стратегия винаги печели, но в практиката често води до редица проблеми. Основното главоболие идва от необходимостта да се дублират залаганите суми при загуба, а при поредица от 5-6 и повече неуспеха се натрупват както доста негативи, но нараства в геометрична прогресия и сумата за залог. При ротативките обаче обикновено има възможност да се удвоява не повече от 6 или 7 пъти – ако да речем се тръгва от праг 20 кредита за завъртане (да кажем, че 20 кредита условно са 20 стотинки, 0.20 лв.), следват опции като 40, 100, 200, 400 и… дотам. Това са 5 залога – ако няма печеливша линия, вече няма и „мегдан” за удвояване. Тук вече системата се пропуква, тъй като не е гарантирано най-важното й предимство – всяка печалба елиминира всички предходни загуби.

Освен това най-ниските печалби при слотовете са в размер на половината от кредита – т.е. със завъртане от 20 кредита се печелят 10 кредита. Респективно със завъртане от 400 кредита се печелят 200 – не е достатъчно, за да се покрият загубите. Естествено, има ротативки с по-широк диапазон при прецизиране на залозите, а остава и допълнителната опция от играта на удвояване. Но така или иначе става ясно, че Мартингейл има своите слабости при слотовете, въпреки че работи и при тези игри, ако не се влезе в губеща серия от повече от 5 завъртания.

Анти-Мартингейл

Тази стратегия често се използва като антипод на Мартингейл, което си личи ясно и от названието й. Системата, която се нарича и Пароли, се използва също в рулетката и спортните залози, а принципът на действие е обратният – залогът се удвоява при успех, не при загуба. Не говорим за удвояване на печелившата линия, което винаги съществува при слотовете с избор на карти (червено или черно). Когато завъртането е губещо, се връщаме към първата стъпка.

Пароли донякъде звучи по-логично като система в сравнения с Мартингейл. Тук загубата в общия бюджет се натрупва бавно, но пък дори едно неуспешно завъртане изтрива всички печалби до момента. Освен това отново не може да се удвоява до безкрай, но пък в случая това може да се смята и за предимство, защото удря „спирачката”. При слотовете Анти-Мартингейл стои по-добре в сравнение с предходната именно поради тази причина.

Печалба при първото завъртане

Още една стратегия, щасяща бюджета, който е предварително определен. Идеята е да се минава през различни ротативки и да се бяга от загубата. Всичко зависи от първото завъртане – ако то спечели, продължавате, докато изиграете печалбата си от него, без да докосвате първоначалния депозит. Ако първото завъртане е губещо – преминавате на друга ротативка. Ако изчерпате първата печалба и остава първоначалният депозит – отново преминавате на друга ротативка. Разбира се, не може да се разчита, че стартовият бюджет ще се запази за дълго, така че има нужда и от това да си поставите допълнително условие – каква част от него сте склонни да рискувате, докато сменяте слотовете.

Зиг-Заг

Много популярна стратегия в традиционните казина, която е свързана с постоянна смяна на слотовете и игра на няколко различни игри едновременно. Системата се нарича още Chicken (Пиле), а в онлайн вариант се практикува дори по-лесно, тъй като не трябва да скачате от стол на стол – достатъчно е просто да отворите няколко отделни прозореца на браузъра и да редувате завъртания на различни заглавия.

Зиг-Заг подходът е любим на много играчи, тъй като виждат коя машина е „гореща” и ги води към успех, както и коя е по-скоро студена. Но и тук, както стана ясно и при предходните система, трябва предварително да се определи бюджетът за игра и степента на риска, което всъщност поначало е базата на разумната хазартна игра.