Лото Игри и Големия Джакпот на Национална Лотария

Лото Игри и Големия Джакпот на Национална Лотария
Оценете тази статия

 

Национална Лотария е лицензирана от Държавната комисия по хазарта (ДКХ) компания, предлагаща всеобхватни забавления на клиентите си.

Макар компанията вече да предлага спортни залози и казино игри, тя продължава да бъде най-известна в мейнстрийм обществеността със своите лотарийни игри, които към момента са 7 на брой: Големият ДЖАКПОТ, Лото 6 от 47, Златната топка, Лото Спорт, Лото 2, Лото 3 и Лото 4.

 

Благодарение на сайта на Националната лотария 7777 bg , вече можете да попълвате фишовете си онлайн в по-голямата част от лотарийните игри.

По-надолу ще научите, какво представлява всяка една от лотарийните игри и как да я играете онлайн.

Големият Джакпот

“Големият Джакпот“ е играта, акумулирала най-големия джакпот в цялата история на лотарийните игри. Дори и най-големите джакпоти в 6/49 играта на Българския спортен тотализатор никога не са достигали до сумата от 12 млн. лева, която беше спечелена през март 2017 г.

 

Преди в тази игра, освен отбелязване на числа, трябваше и да си изберете Ези или Тура. Това вече не съществува и имате двойно по-голям шанс да се доберете до големия джакпот, започващ от 3 млн.

 

Обикновената игра изисква от вас да изберете 6 числа от 47. Една игра ще ви струва 2 лв. По желание, можете да играете и с повече числа – от 7 до 14, като така ще имате доста по-голям шанс за успех, но и ще увеличите цената на залога, която трябва да платите. Играта със 7 числа ще ви струва 7 лв., При максималният брой от 14 числа, фишът ще е на стойност над 3 000 лв., но пък чрез него вероятността да уцелите джакпота се вдига до 1 на 3 500.

 

При желание, можете да маркирате желанието си фишът да бъде поставен за няколко последователни тегления напред.

 

След като поставите залога, остава ви единствено да гледате преките предавания на Националната лотария по Нова телевизия в понеделник, сряда и петък от 19:45, когато се теглят печелившите числа.

 

Печалбите са както следва:

 

 • 6 познати числа – джакпот
 • 5 познати числа – печалба от 1 000 лв.
 • 4 познати числа – печалба от 40 лв.
 • 3 познати числа – печалба от 3 лв.
 • 2 познати числа – печалба Участие в жребии за ТВ игри

 

Лото 6 от 47

Лото 6 от 47 е още една лотарийна игра във формат “6 от 47“, в която обаче тегления има всеки ден, а не три пъти в седмицата.

 

Играта е създадена през 2014 г. и предлага до 2 000 000 лв. в награди. Тя също може да се играе онлайн, като при нея наградите са разпределени по следния начин:

 

    6 познати числа – печалба от 2 000 000 лв., включваща Порше, къща и почивка в Дубай и 200 000 в кеш.

    5 познати числа – печала от 5 000 лв.

    4 познати числа – печалба от 40 лв.

    3 познати числа – печалба от 4 лв.

    2 познати числа – печалба от 2 лв.

 

С всеки фиш от тази игра получавате и пет допълнителни числа, с които участвате в Бонус играта “Пари на Мига“. Тази бонус игра е от типа “моментни игри“ и включва общо 24 млн. печалби, включително и четири печалби от 100 000 лв.

Златната топка

Лотарийната игра “Златната топка“ е във формат “5 от 35“ до голяма степен си прилича с добре позната ви игра “5 от 35“ от портфолиото на Българския спортен тотализатор.

 

Играта има теглене всеки ден, което се излъчва от 17:55 по Нова телевизия, като всяко теглене включва Първо теглене и Второ теглене.

 

Както и вече се досещате, играта има опция за залози онлайн. Ето и скрийншот от начина на поставяне на залозите:

 

Печалбата в тази игра зависи не само от броя на познатите числа, но и от тегленето, в което ще я реализирате.

 

Печалбите от Първо теглене са:

 

 • 5 познати числа – награда от 10 000 лв.
 • 4 познати числа – награда от 75 лв.
 • 3 познати числа – награда от 3 лв.
 • 2 познати числа – награда от 0,50 лв.

 

Печалбите от Второ теглене са:

 

 • 5 познати числа + Златна топка в тегленето – награда от 100 000 лв.
 • 5 познати числа – печалба от 20 000 лв.
 • 4 познати числа – печалба от 50 лв.
 • 3 познати числа – печалба от 2 лв.
 • 2 познати числа – печалба Участие в жребий за ТВ игри

 

Участието и в двете тегления ще ви струва общо точно 1 лв.

Лото Спорт

Лото Спорт е лотарийна игра на спортна тематика, в която има тегления през 4 минути!

 

Тук максималната печалба зависи от броя на избраните числа и може да достигне до 1 000 000 лв. Имате право да изберете до 10 числа, които се теглят от общо 80. Допълнителна опция е да играете за спорт бонус, който има силата да увеличи печалбата ви между 1,5 и 10 пъти (използването на този бонус обаче удвоява сумата на залога). Букмейкърите винаги предлагат големи бонуси при регистрация или за лоялни клиенти, за които си заслужава да играете.

 

В “Лото Спорт“ раздела на сайта има прикачен софтуер, който моментално изчислява какви са потенциалните ви печалби, като вие трябва да изберете от падащото меню броя на числата, с които ще участвате, както и залога, който искате да поставите (между 1 и 50 лв.). Когато поставяте залог от онлайн сайта, след всяко избрано от вас число и след всяка промяна на сумата на залога софтуерът ще преизчислява колко бихте спечелили при всеки един брой познати числа, което се вижда в лявата част на екрана:

 

Лото 2,3 и 4

Лото 2, 3 и 4 са доста по-опростени игри, в сравнение с другите игри на Националната лотария. В Лото серията няма възможност да се превърнете в милионер за едно теглене, но за сметка на това пък шансът за печалба е доста голям.

 

В тези игри обаче няма възможност за залози онлайн, което е големият им минус.

 

В Лото 2,3 и 4 се теглят съответно 2,3 и 4 числа, а играчите трябва да познаят, кои ще бъдат те. Числата са от 0 до 9.

 

Максималната печалба при Лото 2 е 100 лв., при Лото 3 – 500 лв, а при Лото 4 – 5 000 лв.

 

Общи положения за всички игри

 

 • Участие в жребия за ТВ игри на Националната лотария – във всяка една от лото игрите на Националната лотария, една от възможните награда е участие в жребий за ТВ игри. Ако ви се падне такава награда, регистрирайте кода на квитанцията в “Регистрация на код“ в уебсайта или го изпратете с СМС на 1077 (цената е около 15 ст.).

 

 • Втори шанс – Ако фишът ви не печели нищо, отново можете да регистрирате кода по същия начин и така ще участвате в тегленията за допълнителни печалби “Втори шанс“.

 

 • ВИП Клуб – Регистрирането на кодове на непечеливши квитанции ви печели още и ВИП точки, с които можете да се включите в няколко специални тегления за бонус награди! От ВИП клуба на Националната лотария могат да се спечелят няколко леки автомобила, телефони, лаптопи, телевизори, гейминг конзоли, почивки из Европа и други!

 

 • Проверка на код – Всяка една от игрите има опция за проверка на печалба в лото игрите, като за целта трябва просто да въведете кода на квитанцията на указаното място.

 

 • Късметлийски числа – Имате на разположение също така функцията да проверявате какви печалби биха донесли любимите ви числа във всички досегашни тегления.